За паницата на жрицата! Една година по-късно!

Миналата го­дина, ден събота най-четената и все по-развиващата се и силна медийна група Топ Преса, беше подложена на истински терор и коварни обвине­ния, на публично оклеветяване свър­зано с незаконната окултна дейност в в сатовчанското село Крибул. Всич­ко тръгна от един сигнал до Топ Пре­са, в който жена се оплака, че се почув­ствала измамена от обявената за жрица и лечи­телка баба Хава – тогава, днес баба Юлия от село Кри­бул. За баба Юлия ние бя­хме едни от първите, които направиха видеорепортаж и филм. В редакцията на Топ Преса по това време работе­ше роднина на баба Юлия – „журналистът“ Ерол Емилов.

Заради факта, че публику­вахме статията на жената, която се оплаква от баба Юлия, Емилов най-некоре­ктно изтри статията от сай­та, за което беше освободен (уволнен). Само ден след това журналистът Мартин Карбовски в предаването си по BTV „Втори план“ обяви гръмко проекта си „Рекет“, в който обяви, че ще разкрие как една медия рекетира баба Юлия.

И настана суматохата! Роднини и близки, цялото ку­тило на бабата взе да лае в социалните мрежи как сега „Карбовски ще ебе май­ката на Топ Преса“, как „Карбовски ще ни навре в кучи гъз..“ (това са ре­ални цита­ти, на които пазим фак­симилетата в редакци­ята). И на­стана „Ар­магедон“! Цял час в предаването си „Рекет“, Карбовски внушаваше на хилядите зри­тели на BTV, че една обикно­вена баба е била рекетирана от мръсните и долни съще­ства от една медия. Дори си позволи ирония, употре­бявайки думата „Пор Пре­са“, това пък от своя страна роди новия му псевдоним Мартин Крибулски.

В предаването бабата уме­ло обясняваше, че мислела да се откаже „да лекува хо­рата, щото била обидена то нашата статия“, броеше си публично стотинките, за да покаже, че лев не взема и материалът хвана дикиш… Топ Преса беше лошата, а те бедните и онеправданите!

Настина е болно и ковар­но, да коментираме този случай, само дни в който онкоболна жена, българка, беше прибрана полумъртва от Бразилия подведена от поредният нечовек посред­ник пратил я за последна на­дежда и спасение на лечение при световно известен пиш­ман гуру и жрец в Бразилия, но няма как… Настина е бол­но и мъчно да коментираме това, в дни които „Господари на ефира“ показаха как на отчаяна бедна пенсионерка, вдовица маг Сара прибра 3500 лева за да и чисти ма­гиите на Божи Гроб в Йеруса­лим. Наистина ни трудно да припомняме това в дните в който ходжа от Хвостяне по­греба в мюсюлманските гро­бища на гърменското село Дъбница десетки снимки на живи хора с цел да създаде масова истерия за чистене на магии…, но няма как – ис­тината е скандална и от нея боли.

Тези неща не трябва да се забравят – напротив, те трябва да бъдат поука за нас и да подбираме правилно хората които вземаме на ра­бота и темите които правим, и да служат за обществено порицание на тези, които подведени по користен или друг начин, влизат във фил­ми и пълнят с пари джоба на едно посредствено семей­ство от Крибул на гърба на хорската надежда и мъка. Как ми­слите уважа­еми чи­татели на Топ Преса, каква е разлика­та меж­ду баба Хава и жрецът от Бразилия, кой­то едва не погуби една онкоболна българка? От­говорите са за Вас – ние по­ставяме въпросите.

И така една година по късно! В Крибул потокът на­маля. Само няколко човека возят още туристи, синът на броящата стотинки пред камерата на Карбовски се снабди с чисто нов джип „Хамър“ за 50 000 лева и про­дължава да се държи като феодал…. Отчаяни за повече туристи семейството покани предаването „Ничия земя“ – да това предаване което снима филм за убиеца на банкерската от Бургас но по­каза какво е истинска авто­цензура и не го излъчи. Но и това не помогна. Явно хора­та са обидени. От какво? От­говорите си остават за вас, уважаеми читатели! 13 май ще остане паметен за нас, голяма поука, правим така, че да бъде поука за тези, които безотговорно ще се отнесат към страданието си и болката… Камъкът може и да лекува – но бабата едва ли. Нея явно я лекува Хамъ­рът!

Вестник “ ТОП ПРЕСА “

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене