Нов голям успех за ученичка от ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев

Невероятен успех за зрелостничката от ПМГ „Яне Сандански“ Мариела Коджебашева, която е допусната за участие в националния кръг на националното състезание „Европейско кенгуру“

Това бе и един от най-големия подаръци за елитното училище навръх патронния му празник – 18. май.

Състезанието „Европейско Кенгуру“ е най-масовото международно математическо състезание. Това е надпревара с интересни логически задачи. Няма много сметки и описване, а логика, усет и късмет. Състезанието е международно, но във всяка страна то се провежда на родния език и/или на френски език. Въпреки че дванадесетокласничката избра да решава задачите на френски език, това не й попречи да спечели първо място в областния кръг на състезанието и да се класира за национален. За нея това бе и поредният успех за нея като възпитаничка на елитното училище през целия курс на обучение. Едно от признанията за нейните качества бе избирането ѝ за асистентка на училищното знаме.

Сега тя се подготвя за абитуриентския бал и подготвя тоалетите си, които ще облече само след броени часове. След това пък ще дойдат „университетските вълнения“ и това къде ще продължи образованието си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене