Слънчева сутрин, краткотрайни превалявания след обяд в Югозапада

Днес преди обяд над североизточната половина от страната ще бъде предимно слънчево, а над югозападната – ще има разкъсана облачност, значителна над планинските райони, където все още ще превалява дъжд, но в процес на спиране. След обяд и преди полунощ над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°.

За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 24°, а минималната 14°,

Благоевград 21°/10°,

Банско 22°/10°,

Сандански 23°/13°,

Разлог 23°/11°,

Дупница 20°/10°,

Кюстендил 21°/9°,

Перник 22°/12°,

Петрич 24°/13°

Атмосферното налягане е близко до средното за май – слабо ще се понижи.

Над планините преди обяд ще има разкъсана облачност, значителна над Рило-Родопската област, където все още ще превалява дъжд. След обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Значителни ще са явленията в Рило-Родопската област. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 – около 7°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Максималните температури ще са 22 – 24°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 17 – 19°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене