Липсата на култура мирише! Междублоково пространство в центъра се превърна в обществена тоалетна!

 Междублоково пространство в центъра на Благоевград се превръща в обществена тоалетна, видя наш репортер. Мястото между улиците „Пере Тошев“ и „Парангалица“ се намира на 3 метра от главната пешеходна улица „Тодор Александров“ и става все „по-предпочитано“ за някои от благоевградчани, които го намират за чудесна възможност да облекчат физиологичните си нужди.

 На метри от пространството има и заведение за бързо хранене, по-рано днес граждани, обядващи на слънце коментираха пред екипа ни, че миризмата е убийствена и стига и до тях. „Вчера с жена ми дойдохме да вземе пица за вкъщи. Спря едно лъскаво „Ауди“, слезе един господин, поръча си храна и докато я чака, просто се скри в тъмното и се върна след малко, закопчавайки ципа на панталона си. Това ако не е върха на простотията, здраве му кажи“, коментира един от посетителите в заведението, а други допълват, че проблемът идва от това, че пространството не е осветено.

 Миризмата на мястото е наистина силна, а в събота сутрин работещи в офис-сградата тук откриват и човешки фекалии току до входа на сградата. „Човекът явно е културен, дори си беше изхвърлил ползваната кърпичка на стълбите“, къде с шега, къде с огорчение коментират работещите тук. Днес фекалиите бяха почистени, миризмата обаче все още напомняше за липсата на култура.

 Фотографът ни не направи снимки на картинката, на която може да се „насладите“ в пространството, от уважение към читателите. Ала докато обществото масово обвинява държавата си за всички недоразумения в нея, ние питаме: „Кой е виновен, че нямаме елементарна култура?“. Коментарите, скъпи читатели, оставяме на вас!

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене