Богдан Боцев: Гордея се с младите хора в община Гоце Делчев (ВИДЕО)

 Народният представител от Гоце Делчев, Богдан Боцев, лично връчи вчера наградите на класиралите се в обявеният от него  общински ученически конкурс за написване на есе в който да участват ученици от общината. Поводът бе честването на 115 от гибелта на патрона на града, Гоце Делчев, а темата: „Ако имате възможност да се върнете назад във времето, за какво бихте разговаряли с Гоце Делчев?“. Участниците в конкурса бяха разпределени в две възрастови групи: първа група, ученици от 5 до 8 клас и втора група, ученици от 8 до 12 клас. Отзоваха се ученици от почти всички училища на общината, а жури от високо професионални преподаватели по литература прегледа и оцени работите. Снощи, на специална сбирка, бяха обявени резултатите от конкурса. Депутатът Богдан Боцев, лично връчи наградите на победителите.

 В първа възрастова група, от 5 до 8 клас, на първо място бе класирана работата на Костадин Кантарджиев, ученик от 7 клас във Второ ОУ „Гоце Делчев“. Втори е Октай Пилев, ученик от 8 клас в ПГ по МСС „Яворов“, а на трето място се присъждат две работи – на Снежана Костадинова, ученичка от 6 клас в Трето ОУ „Братя Миладинови“ и Димитрия Франгова, ученичка ученичка от 6 кл във Второ ПУ „Гоце Делчев“. Поощрителните награди в тази група са за Димитър Гемеджиев от 8 клас в НПГ „Димитър Талев“ у Наталия Джингарова, ученичка от 7 клас във Второ ОУ „Гоце Делчев.

 Във втора възрастова група, от 9 до 12 клас, победил е Мария Фърчева, ученичка от 10 клас в ПМГ „Яне Сандански“. На второ място в тази група е Ивана Малинова, ученичка в 11 клас в НПГ „Димитър Талев“. На трето са работите на Ангелина Карталова, ученичка от 10 клас в ПГ по МСС „Пейо Яворов“ и тази на Симона Чакърова, ученичка от 10 клас в НПГ „Димитър Талев“.

 Победителите в конкурса получиха съответни скромни парични награди, а на всички участници в конкурса връчиха специални грамоти. Освен това, народният представител Богдан Боцев удържа на обещанието си и официално покани всички участници в конкурса да посетят Народното събрание за да се запознаят с организацията и работата на българския парламент.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене