Connect with us

Шоу Бизнес

Една от най-емблематичните песни в репертоара на Сашка Васева е „Не мога да те забравя, Георги”, но кой е този незабравим? (ВИДЕО)

Published

on

Една от най-емблематичните песни в репертоара на Сашка Васева „Не мога да те забравя, Георги” е дело на композитора Митко Динев и текстописката Катя Керанова. По тяхна покана през 1994 година певицата изпълнява за пръв път тази песен на фестивала „Пирин фолк”.

„Тогава не спечелих нищо освен любовта на публиката, което ми беше достатъчно. Ако не беше обаче тази песен, никой нямаше да знае за мен”, споделя Васева.

В живота на фолкфурията няма мъж на име Георги, в който да е била влюбена. Ала вярва, че  светецът бди над нея и семейството . Винаги ходи в църквата „Свети Георги” в нейния роден град Дупница, за да пали свещичка. Каквото и да го моля, се случва, казва певицата.

Бащата на Сашка е военен и свързва 6 май по-скоро с Денят на армията, отколкото с Гергьовден. „Всяка година се събираме с моето семейство, за да отдадем почит на баща ми (смее се). Преди да седнем на масата той винаги казва: Стройте се!”, допълва шеговито певицата.

Наскоро Дупнешката Мадона пусна обща песен с прословутия танцьор и неин съквартирант в къщата на „Вип Брадър” Алфредо Торес, озаглавена „Хита на сезона”. В нея фолк певицата възпява няколко акцента, свързани с кариерата . Именно там попада и една от най-поръчваните песни сред именниците на Гергьовден „Не мога да те забравя, Георги”.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=42&v=zBt6ZOL8HxY

Източник: Марица

Шоу Бизнес

Изтича крайният срок за приемане на заявления за Културния календар на Община Сандански за 2021 г.

Published

on

Община Сандански информира културните и просветните институции и организации, както и дейци в областта на културата, че изтича крайният срок за приемане на заявления за планирането на културната програма на Община Сандански за календарната 2021 г.

Писмени предложения за събития, празници, юбилейни дати и годишнини се подават в деловодството на Община Сандански в срок до 30 октомври 2020 г.

За финансиране на културни събития и инициативи, следва да бъде внесено мотивирано искане /концепция и подробен проекто-бюджет/. Заявления, получени след 30 октомври 2020 г., няма да бъдат разглеждани.

Културният календар на Община Сандански се внася за разглеждане в Общински съвет – Сандански, а финансовите средства се разпределят съобразно средствата, гласувани за култура в Бюджет 2021.

Общинска администрация – Сандански благодари на всички за усилията, които полагат за развитието на културата в нашата община! Убедени сме, че 2021 година ще бъде по-цветна и празнична и заедно, с общи усилия ще продължим да съхраняваме наследството и традициите, заедно ще развиваме у децата потребност от изкуство и култура. Така ще гарантираме тяхното бъдеще и техните успехи.

Continue Reading

ВИДЕО

Жан-Клод Ван Дам бе чут: Българските власти ще приемат кучето Рая от Норвегия

Published

on

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще приеме връщането в България от Норвегия на кученцето Рая от породата чихуахуа, съобщиха от пресцентъра на БАБХ в неделя.

Казусът придоби международна популярност след призива на екшън актьора Жан-Клод Ван Дам към българските власти да спасят тримесечното кученце. Той предупреди, че заловената в Норвегия чихуахуа ще бъде умъртвена, тъй като е с невалиден български паспорт.

Ван Дам помоли БАБХ да даде разрешение Рая да се прибере в България във видео, излъчено на живо в социалните мрежи и дори подкрепи подписка за кученцето в официалните си профили във Facebook, Twitter и Instagram. Той изрази готовност да финансира и фонд за спасението на животното. 

При пристигането на кучето в страната ще бъдат извършени допълнителни изследвания, които да удостоверят здравния му статус, след което ще бъдат предприети действия по предаването му на отзовалите се желаещи да го осиновят в София, допълват от БАБХ.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ПОПУЛЯРНИ