Рок с Б. Т. Р. и Джон Лоутън за празника на Петрич

Рок ще разтърси Петрич в навечерието на празника на града. Група Б. Т. Р. и бившият вокалист на „Юрая Хийп” – Джон Лоутън, ще се качат на сцената в 20,30 часа тази събота, 5 май, на градския площад и ще изнесат концерт под надслов „Петрич – многолик и гостоприемен”. В музикалното шоу ще участват и местни състави и изпълнители. Навръх празника, на Гергьовден, от 11 часа на градския площад жители и гости на града ще бъдат поздравени от Ансамбъл „Гайтан”, Мъжка певческа група „Огражденска четворка”, Фолклорна формация „Хераклея”.

Спортни турнири за деца и възрастни предшестват и тази година проявите в чест на празника на Петрич. Програмата продължава с откриването на Международния конкурс „Южни слънца”. Началото ще се постави в четвъртък, 3 май, от 18.30 часа на сцената на градския площад, когато ще бъде официалното откриване на конкурса под патронажа на кмета Димитър Бръчков. На следващия ден пак там ще се проведе състезателната част в отделните направления на Международния конкурс „Южни слънца”. Церемонията по награждаването на победителите в работническия турнир по футбол за купата на Петрич ще е от 20.30 ч в зала „Арена Петрич”.

Богата е програмата в съботния ден, тя започва още в 8 часа с традиционния общоградски туристически поход до връх Конкур. Два часа по-късно на градския площад ще се постави началото на „Парад на професиите и знанието”, който се организира от ПГИТ „Проф.д-р Асен Златаров”. Официално ще бъде почетена 10-годишнината от отварянето за посетители на Къща-музей „Ванга” в 11 часа. Началото на концерта „Гергьовска люлка” в квартал „Дълбошница” е от 18 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене