Футболист от Благоевград влезе в италианската серия „Б“ навръх рождения си ден

Роденият в Благоевград бивш футболист на Левски Радослав Цонев и Лече спечелиха промоция за Серия „Б“

„Джалороситe“ победиха с 1:0 Паганесе в мач от 35-ия кръг на Лега Про – Група „C“, което се оказа достатъчно за тима на Фабио Ливерани да се завърне осем години по-късно във втория ешелон на Италия. Юношата на Пирин Благоевград и Левски, който кара втора година в клуба, остана на пейката през всичките 90 минути, но тази промоция е отличен подарък за 23-ия му рожден ден, който беше вчера. Треньорът му пък отпразнува с този триумф своя 42-ри рожден ден.
Тифозите на южняците, които имаха 11 322 абонаменти карти за този сезон, се изсипаха над 20 000 на трибуните на стадион „Виа дел Маре“, като накрая празнуваха с Цонев и компания промоцията, която дълги години отбягваше. Празненствата след това се преместиха в центъра на града, който след шест години напуска Лега Про.

Кръг преди края на сезона Лече има 74 точки, докато вторият Катаня остана с 68 точки. Успехът над Паганесе, който дойде след гол на Армелино в 17-ата минута, беше 21-и за отбора през този сезон. „Жълто-червените“ имат 11 равенства и най-малко загуби в

първенството – три, както и най-добрата защита с 26 допуснати гола. Ради Цонев записа 21 мача и два гола през този сезон, след като в дебютния си сезон имаше 26 мача и четири гола.

Лече игра за последно в Серия „Б“ през 2009/2010 година, когато спечели първенството. Две години по-късно отборът с Валери Божинов в състава изпадна от Серия „А“, но през същото лято беше пратен в Лега Про, тъй като имаше финансови проблеми и не успя да участва в Серия „Б“ през сезон 2012/2013 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене