Приятели на птиците от Гоце Делчев ще се включат във Второто национално броeне на врабчетата

 Второто Национално броене на врабчетата организирано от Българско дружество за защита на птиците, ще се проведе през май. Отново единственото необходимо усилие от страна на желаещите да броят врабчета ще бъде да се регистрират на сайта vrabcheta.bg и в деня на броенето да отделят само 10 минути и запишат данни си, уточни председателят на клона на БДЗП в Гоце Делчев Димитър Попов.  Тези, които вече са го направили, трябва само да влязат в профила си.

 Кампанията “НИЕ БРОИМ ВРАБЧЕТАТА“ има за цел да оцени състоянието на трите най-често срещани врабчета – домашно, полско и испанско.

 “Ние от клон Гоце Делчев също запазихме своето място на броене. На 12-ти май (събота) в 9:00ч. ще бъдем в с. Баничан и каним всички желаещи да броим врабчета и да играем на различни игри заедно с читалище “Изгрев 1930″. Всеки може да участва. На следващия ден можете отново да се присъедините към нас и да вземете участие в мониторинга на широкоразпространените видове птици в България. Ще можете да се докоснете до очарователния свят на птиците и да се опитате да ги определите с наша помощ. Ще можете да послушате техните песни и да разберете какви са причините за тяхното намаляване” – обясни още Димитър Попов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене