115 години от гибелта на Гоце Делчев чества обществеността в градът носещ неговото име

Почитта към патрона на гр. Гоце Делчев по повод 115 годишнината от гибелта му, започна вчера в късния следобед със заупокойна молитва в катедралния храм „Св.св. Кирил и Методий“ в митрополитския град. Свещенослужението бе водено от н.в.п., неврокопски митрополит Серафим в съслужение с владишкия клир.

Пред паметникът на патрона, на гражданите бе припомнен краткия, но героичен живот на Гоце Делчев, отдаден за свободата на останалата част от родината ни под османско владичество, Македония.

Свои есета прочетоха деца-участници в конкурса организиран от народният представител Богдан Боцев на тема „Ако имате възможност да се върнете назад във времето, за какво бихте разговаряли с Гоце Делчев?“. Това са най-добре представилите се: Костадин Катранджиев ученик от 6 клас във Второ ОУ „Гоце Делчев“, класиран на първо място във възрастова група 5 -8 клас и Мария Фърчева, класирана на първо място във възрастова група 9 -12 клас.

Да почетат паметта на патрона Гоце Делчев, пред паметникът на героя-революционер, положиха венци и цветя и сведоха глави от общинска администрация в лицето на кмета Владимир Москов и председателят на общинския съвет, Ангел Гераксиев, н.в.п. неврокопски митрополит Серафим, народните представители Богдан Боцев и Николай Бошкилов, евродепутатът Асим Адемов, представители на политически структури в града, обществени, културни и пара-военни организации, училища и граждани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене