Оценка 2.88 получи държавата ни за грижите към децата (ВИДЕО)

 Среден 2.88 е успехът на държавата ни според докладът „Бележник“, който се издава от Национална мрежа за децата за 2018 г. Това е десетото издание на „Бележник“ който вчера бе представен пред обществеността на Гоце Делчев. Инициативата е Общественият съвет за образование, община Гоце Делчев и Национална мрежа за децата от Югозападен регион. На събитието присъстваха представители на неправителствени организации, читалища, дейци от сферата на образованието и културата и Светата Неврокопска митрополия.

 „Аз не приемам оценката докладвана от „Бележник“ за нашата община. В Гоце Делчев имаме добри практики с децата не само в образованието но и в здравеопазването, социалните дейности и алтернативни грижи за деца със специални потребности“, каза Маргарита Енчева, началник отдел „Социални дейности“ при община Гоце Делчев.

 „Смея да кажа, че Югозападен регион на Национална мрежа за деца е един успешен регион в който работата спори“, заяви председателят на Обществения съвет по образование в Гоце Делчев, Валентин Атанасов.

 „Бележник“ извършва ежегоден мониторинг на поетите ангажименти от страна на институциите, касаещи правата на децата. Той се разработва от експерти в съответните области които използват факти и данни, предоставени от самите институции по реда на Закона за достъп до обществената информация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене