След репортаж на Топ Преса: Мобилни екипи в Гърмен и Сатовча ще улеснят подаването на лични документи

През 2020 г. изтичат личните документите на над 2 млн. българи. За улеснение на гражданите от Областна дирекция на МВР Благоевград предприемат допълнителни мерки с цел облекчаване на процеса по подновяване на документите.

Мобилни екипи за подаване на документи за самоличност ще бъдат в района по следния график :

На  31 януари /петък/в село Гърмен от 11.00 часа.

На 5 февруари екип ще има в сатовчанското село Вълкосел, а на 7-ми  февруари мобилния екип ще бъде в село Сатовча също от 11.00 часа.

Както писа преди дни Топ Преса, граждани сигнализираха медията за дълги опашки, скандали и препирни тъй като не бе въведен никакъв ред при подаването и получаването на личните документа. Сега така изготвеният график за специализирани екипи, които да приемат документите на жителите в големите села и общини се очаква опашките пред гишето на паспортна служба в Гоце Делчев да намалеят и кампанията да протече по спокойно. Именно изнервени от дългото чакане граждани предложиха да бъдат осигурени екипи по места каквито от МВР при всички кампании за смяна на личните документи са осигурявали такива в едно с удължаване на работното време на служителите ангажирани с процеса.

Медията ни благодари за бързата реакция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене