Учени и политици с дебат за европейските ценности в АУБ

Учени и политици ще дебатират в Американския университет в България основните теми на свободния пазар днес – Free Market Road Show. В събитието ще се включат студенти от АУБ, други университети, както и ученици от различни гимназии в страната. Организатор e фондация „Фридрих Науман“, в партньорство с АУБ.

Учени и политически експерти от Европа ще водят дискусии в Благоевград за основните европейски ценности – правото на свободно движение и икономическата миграция, данъчните политика и частната собственост, личните свободи. При последните политически събития в Европа се наблюдава нарастване на популярността и парламентарното представителство на политически партии, които се застъпват за политиката на популизма, държавните регулации, национализирането на икономически сектори и финансирането на нереално екстравагантни разширения на съществуващите мрежи за сигурност. Форматът на събитието през 2018 ще адресира специално и участието на по-младото поколение в тези тенденции.

Free Market Road Show е пътуващ международен формат, който се случва за 11-та поредна година през април и май и обикаля 40 града в Европа и Кавказ – от Скандинавия до Балканите, от Атлантическия океан до Черно море. В подготовката му са включени Австрийският икономически център в сътрудничество с над 100 водещи мозъчни тръстове и университети в Европа и Кавказ с международни партньори като Global Philanthropic Trust, „Американци за данъчната реформа“, Конкурентният институт за предприемачество, Световните асоциации на данъкоплатците, „Европейските студенти за свобода“ и Ф. Хайек Институт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене