Осмокласничка от НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев завоюва първо място в Националния конкурс „Писмо до Левски“

Осмокласничката Анелия Спахиева е първа в Националния конкурс „Писмо до Левски“ с есе, посветено на революционера и визионер Васил Левски. В конкурса взеха участие над 100 участници от цяла България и от български училища от Франция и Англия. В него участваха ученици от цялата страна между 1.-12. клас.

В седмицата, посветена на Дякона, Анелия получи и трета награда от Националния конкурс „Завещано от Апостола“, организиран от Община Хасково и ОП „Младежки център“. Той е ежегоден и се провежда в две направления – есе и презентация. В него участваха 28 есета и 36 презентации. Обявеното ПЪРВО място, а след това и третото, накара момичето да се почувства истински щастливо. А седмица по-късно тя вече получи и наградите чрез куриер. За престижния си успех – ПЪРВО място, тя получи позлатена монета с лика на Левски, грамота, парична награда от 50 лв. и рекламни материали за с. Климент. А за третото си място поучи медал и грамота.

Въпреки че ученичката учи в НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев, тя е консултирана в работата си от старши учител по БЕЛ от гр. Хаджидимово – Заприна Глушкова. Това научи нашата медия от личната страница на преподавателката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене