„Берое“ с първа шампионатна победа в Гоце Делчев

Берое-Пирин

„Берое“ постигна първа шампионатна  победа в Гоце Делчев. Старозагорци спечелиха с 2:1 гостуването си на „ Пирин“ в мач от предпоследния 39-и кръг за сезона. Мачът бе доста оспорван, но „Берое“ успя да прибави нови три точки към актива си.

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев даде почивка на много от футболистите, които взеха участие в по-голяма част от мачовете през сезона. За сметка на това играчи, които играха по-малко до този момент получиха възможност за изява.

„Берое“ имаше надмощие в първите минути на срещата и можеше да поведе още в 10-та, когато Жуниор Мапуку стреля от малък ъгъл, но Абди Абдиков спаси.

Зафир Катунчев пробва рефлекса на Благой Макенджиев с далечен удар в 29-та минута, но вратарят на „Берое“ спаси.

„Берое“ организира много добра атака в 35-та минута, когато Салим Керкар навлезе в наказателното поле на „Пирин“, след което стреля, но в страни от вратата на Абди Абдиков.

„Берое“ поведе в 42-та минута, когато Стефан Спировски намери в наказателното поле на „Пирин“ Виктор Шишков, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на родния си клуб.

„Берое“ удвои своята преднина в 55-та минута, когато Салим Керкар центрира от корнер в наказателното поле на „ Пирин“, Абди Абдиков не се намеси убедително и изпусна топката, след което отблизо Виктор Шишков вкара в опразнената врата.

Пет минути по-късно „Берое“ можеше да реализира трети гол. Салим Керкар направи добър пробив, след което центрира по земя в наказателното поле на Пирин, но Жуниор Мапуку от 3-4 метра не успя да намери очертанията на вратата.

„Пирин“ Гоце Делчев върна интригата в мача в 70-та минута, когато Игнат Дишлиев сбърка, Костадин Башов му открадна топката, след което влезе в наказателното поле и излезе сам срещу Благой Макенджиев, стреля по земя, топката рикошира в левия стълб и влетя във вратата на„Берое“.

„Берое“ изпусна чудесна възможност да си върне аванса от два гола в 71-та минута, когато защитата на Пирин изпусна Елиаш Алвеш да Силва, който излезе сам срещу Абди Абдиков, след карамбол между двамата Любомир Гуцев притича и малко пред гол линията изчисти топката в корнер. Минута по-късно Салим Керкар центрира от корнер в наказателното поле на „Пирин“, след което Станислав Костов стреля с глава, но в аут. В 75-та минута Любомир Гуцев извърши грубо нарушение срещу Стефан Спировски на границата на наказателното поле на „Пирин“ и получи жълт картон. Спировски изпълни фаула, но не успя да намери очертанията на вратата на Абди Абдиков и топката излезе в аут.

Нова грешка в отбраната на „Берое“ в 77-та минута позволи на Борислав Хазуров да се измъкне сам срещу Благой Макенджиев, Владимир Зафиров го настигна и нападателят на „Пирин“ падна, а главният съдията Атанас Димитров подмина ситуацията. Домакините от „Пирин“ имаха претенции за дузпа.

Мурат Ибраим отправи много силен и опасен удар от границата на наказателното поле на „Берое“ в 87-та минута, но Благой Макенджиев успя да избие топката в корнер.

„Берое“ вече има 67 точки и е на осмо място, докато „ Пирин“ Гоце Делчев остана на предпоследната тринадесета позиция с 22 точки.

Автор: Стефан Дамянов, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене