ЮЗУ учил Гинка?

Тони СТОЯНОВ

Мистерията око­ло Гинка Върбако­ва, която е новият кандидат-собстве­ник на енергораз­пределителното дружество ЧЕЗ, започва да се раз­плита. Оказва се, че скандалната бизнес дама е за­вършила педагоги­ка в Югозападния университет в Бла­гоевград и би след­вало да преподава на деца, а не да се занимава с енерге­тика.

Мъжът ѝ Славчо, който се смята за двигател на сдел­ката и империята им от фирми, по­лучил диплома за математик от съ­щия ВУЗ. Техният състудент, близък приятел и дългого­дишен адвокат Иво Лулчев раз­казва, че двамата се запознали, ха­ресали и оженили още като студенти. Той опровергава слуховете, че Вър­бакови живеели в Пазарджик, и раз­крива, че още пре­ди години продали всичките си имоти там и се премести­ли в София. Гинка и Славчо имали два­ма синове – 17-го­дишният Слави и по-малкият Иван – единият кръстен на татко си, а другият – на дядото по бащина линия.

В родното село на Гинки­ния мъж цялото семейство станали гордостта на насе­леното място буквално за една нощ. Славчо е родом от пазарджишкото село Симе­оновец, където до ден дне­шен в голяма къща с високи дувари живеели неговите родители. Според съселя­ните им били обикновени, но образовани хора, които навремето си изкарвали хляба като строителни тех­ници. Още в студентските си години съпругът на Гинка проявил бизнес нюх и заед­но с татко си Иван засадили плантации с арпаджик – тра­диционен поминък на облас­тта, от който си докарвали допълнителни доходи. В се­лото Славчо бил най-уважа­ва­ният мъж, защото преди годи­ни дал пари за издигането на 15-метров кръст, който се превърнал в туристическа атракция.

Неговата сестра Мали­на, която участва в част от многобройните фирми на фамилията, също била на почит в родния край. Бабите и дядовците от Симеоновец споделят, че идвала по-чес­то там и винаги им оказвала помощ. В момента Малина била в майчинство, защо­то наскоро родила за трети път. Семейството на митич­ната Гинка, която по баща носи фамилията Пайтакова, било доста по-обикновено. Нейният татко е най-изяве­ният член на родата, който е бивш спортист и настоящ треньор по баскетбол. Дядо Никола бил много разтропан и винаги намирал финан­сиране за тима си, но това не е изненадващо, предвид факта, че щерка му е мили­онерка и има контакти на високо ниво. Майката на Гинка – Петранка, преди била обикновено работнич­ка, а днес задълженията ѝ се свеждали до това да върти домакинството.

Любопитен факт е, че Гин­ка има и сестра, която е аб­солютна нейна двойничка, макар да не са близначки. Теодора също участва в биз­неса на Върбакови, а преди години се е снимала за те­левизията, за да рекламира своя букмейкърски пункт в столицата. Тя е по-голяма­та от двете и била магистър инженер. Захванала се със спортни залози, защото пре­ди се развивала в спорта, а в момента поддържала дух на тенис корта.

Вестник ТОП ПРЕСА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене