СКАНДАЛ! Поръчители плащат кредита на охранителя Костадин Кантарджиев от Гоце Делчев!

 Вяра ИЛИЕВА

Костадин Кантраджиев и съпругата му Васка от град Гоце Делчев не си плащат кредит от 10 000 лева. Това алармираха в редакцията на вестник „Градът“ поръчители, пострадали от тяхната некоректност, на които днес им се налага да им плащат заема. Това е доста чес­то срещан случай в България и е крайно време някой да се заеме с човешката непочтеност. Коста­дин Кантарджиев, който живее на улица „Царица Йоанна“ в град Гоце Делчев в близост до бившия вече ресторант „Шанс“, преди го­дина и повече заедно със съпру­гата си Васка теглили кредит от местен клон на банка в размер на 10 000 лева. За да им бъде отпуснат обаче, управителят на банката поискал Васка, която има по добри доходи, да бъде креди­тополучател, съпругът Костадин да е един от поръчителите, тряб­вало да има и други поръчители. Заради привидно доброто им име семейство Кантарджиеви по­молили свои близки и прияте­ли да им станат поръчители като гарантирали коректност в изплащането на кредита.

Уви обаче, тази коректност останала само в мечтите на хората. Заемът с месеци останал необслужен и бан­ката започнала да запорира заплатите на поръчители­те, които днес искат своята справедливост. В случая има и една доста скандална на първо четене „нотка“, защото целият град знае, че Коста­дин Кантарджиев е действащ на трудов договор охранител към банка и се пита в задача­та защо от неговата заплата не са спирани пари или прос­то поръчителите са хванати за шарани по дребна схе­ма? Редно е по случая да се извър­ши проверка по всички компетентни институции, чакаме и ста­новище от въ­просната бан­ка, от която е взет заемът. Разполагаме с документи, удостоверя­ващи всяка една наша дума и, как­то можете да предположи­те, няма да оставим не­щата така.

СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯТА НА ВЕСТНИК ГРАДЪТ ОТ МИНАЛИЯ БРОЙ:
КАК ТАКА НЕ ЗАПОРИРАТ ЗАПЛАТАТА НА КОСТАДИН КАНТАРДЖИЕВ, А ЗАПОРИРАТ ЗАПЛАТАТА НА ПОРЪЧИТЕЛИТЕ МУ?

 Случаят с Костадин Кантар­джиев от миналия брой на вестник „Градът“ започна сериозно да се раз­мирисва. Както ви уведо­ми само и един­ствено градския вестник, охраните­лят и съ­пругата му са взели около 10 000 лева кредит от СИбанк – Гоце Дел­чев, и не си плащат заема. Това дове­ло до си­туация да запорират заплатата на негови­те поръчи­тели. Дни след като статията видя бял свят, наши читатели избух­наха от възмущение. Как така банката, в която работи Кантарджиев, не запорира неговата заплата, а тази на поръчителя? Това проява на вътрешна схема ли е или не? Семейство Кантарджиеви работят на трудов договор, прибират и солиден наем от заведението „Органза“, което се намира в дома им на ули­ца „Царица Йоанна“ – тол­кова ли са бедни, че оставят на обикновените хора, кои­то са им се доверили, да им плащат борчовете? Вестник „Градът“ сигнализира ръко­водството на СИбанк – Благо­евград, откъдето ни обещаха да извършат проверка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене