ФИНАНСОВ УДАР ПО ТОП ПРЕСА! Тозев или Гошо ляскалията изкупиха тиража ни от миналата седмица?

 Тодор ТОДОРОВ

Играта на нерви ще про­дължи. Кой издържи! Ми­налата седмица някой за сега неиз­вестен местен ге­рой се опита да се направи на силен човек в държава­та и брои немалка сума, за да изкупи тиража на вестник Топ Преса – юго­западният табло­ид. Защо? Много ясно е – защото се уплаши от пър­вата ни страница. Както е известно и е традиция от годи­ни, информацион­на агенция www.toppresa.com пре­зентира всеки брой на вестника от ти­тулната си страни­ца 16 часа преди неговото излизане. На последната пре­зентация миналия четвъртък 15 март, от титулната стра­ница бяха обявени два скандала:

Първият – как благоевградският олигарх Тозев пре­взе ГУМ, как един банкер взе коми­сионна от 75 бона и как се манипули­рат медиите с пари и лъжливи съдруж­ници от Македо­ния.

Вторият – Как в Ново Ляс­ки община Хаджидимово, буквално се “произвеждат“ скъпи коли в никому неиз­вестна работилница. Някой си Гошо Ляскалията, извес­тен неврокопски автоджам­базин, внася стари „гроб­ници“ от Италия за по 600 евро парчето, кара ги в ра­ботилницата в Ново Ляскси и от там излизат нови коли, готови за шараните, които ги купуват на добра цена, но с тлъста печалба за търгове­ца. На всичкото отгоре по документи търговецът не се представя за търговец, а за посредник, защото по доку­менти той продава колата от името на никому неизвестен италианец, така НАП могат само да „духат супата“ – ча­дърът обаче му е опънат.

За да не види това бял свят, някой от тези двама­та тарикати се е бръкнал с джобните си и е изкупил тиража директно от рампата на пе­чатницата. Това са най-вероятни­те извършители. И какво по­стигнаха? На морето дупка. Благодарим им от сърце за финансовия удар и честно да си признаем – хареса ни. Ето защо играта на нерви ще продължи и в този брой също няма да публикуваме статиите, които ги уплашиха. Тозев приказва насам-натам, че плаща на други медии и те ще го защитят, дока­то Ляскалията твърди, че има пари и ще на­мери начин да ни озап­ти… Това озна­чава, че офи­циално призна­ват, че са в иг­рата… А прави­лата ги опре­деляме ние.. Да ви­дим, госпо­да, до­къде ще ви стигнат парите, дори и този тираж да изкупи­те, стати­ите, които искате да потулите, няма да са тук. Ще из­лязат една по една в някои от следващите броеве. Да ви­дим докъде ще ви стигнат и нервите, и парите, без да се притесняват, щото всичко ще види бял свят и в интер­нет. Успоредно с това вие ни мотивирахте с парите си да продължим да ровим и да разследваме, щото видно е – има смисъл. Битката е дълга, ние имаме силите и възможностите. Да видим вашите!

Следва продължение….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене