Великолепието на третия по височина водопад в България и Югозапада – Скакавишкия

Природолюбители и туристи от близо и далеч посещават ежедневно особено в почивните дни, третия по височина водопад в България -Скакавишкия /72м/. Това каза кметът на село Полска Скакавица Емил Димитров.

Водопадът беше „рехабилитиран“ за около 200 хил. лева по проект на община Кюстендил, предстоят дъвършителни работи по него.

Екопътеката е лабиринт изцяло от дърво с дължина около 700 м. с денивелация около 100 м. Изградени са подходи, както и алея, широка около 1 метър, която следва самия водопад. По досегашната пътека докъм средата на водопада са изградени дървени стълби и парапети. При едната от скалите има и дървено мостче, както и беседки – едната от които е под надвесените скали. Оттам се открива чудна гледка към спускащите се водни стълбове по скалистия скат. Много от туристите обаче предпочитат и минават по левия екстремен маршрут край водапада, където в самото подножие има свлачище. Стари снимки от 1936 год. и сегашни показват, че за тези около 80 години водападът е промени изцяло профила си.

infomreja.bg

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search