Шок! Футболист от Югозапада почина на терена

Аматьор футболист се свлече на игрището и издъхна по време на среща между квартални отбори в Кюстендил. Сашо Найденов, който е от кв. „Изток”, паднал на земята след пас към свой съотборник на игрището на комплекса „ Зона Спорт“, стопанисвано от Николай Велков и съпругата му Силвия. Всичко се случва около 16 часа в неделя на частно игрище в квартал „Запад“ в Кюстендил.

„Става въпрос за 44-годишен мъж. Веднага неговите съотборници позвънили на тел. 112. Екип на Спешен център е оказал първа помощ на мъжа, но малко по-късно той е починал в спешното отделение на кюстендилската болница. Най-вероятна причина за смъртта е масивен инфаркт“, коментираха от Спешен център – Кюстендил, които само констатирали смъртта. Аутопсия ще покаже от какво е починал Сашо Найденов. По случая е започнато досъдебно производство в прокуратурата по стандартния текст от НК, член 115, за убийство от неизвестен извършител.

„Често играем тук, особено през уикендите. Таксата за игрището е 40 лева на час, парите събираме помежду си. Имаме дори възможност да играем на изкуствено осветление, но тогава е по-скъпо, така че ритаме предимно през светлата част на деня“, коментира 32-годишен мъж. „Сашо беше един от най-активните, не знам нещо да е боледувал, направо сме потресени. Известно време беше по чужбина, сезонна работа в строителството, доколкото знам е семеен“, добави негов съотборник.

Това е втори случай на починал футболист в рамките на няколко месеца в Кюстендил. Предишния път 28-годишно момче издъхна на самото футболно игрище пред погледите на своите съотборници. Отново причина за нелепата смърт се оказа инфаркт. Младежът бе с двойно гражданство – българско и италианско, тъй като бащата е от Страната на ботуша.

„Какво да ви кажем, събираме се на това частно игрище по около 12-14 човека. Разделяме се на отбори и така разпускаме от тежкото ежедневие. Спортуваме почти всеки ден, но ето че и спортът не е гаранция за дълголетие. Втори наш познат си отива без време“, коментираха футболисти от Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене