Люси Манова: Скоро ще се разбере кой е „предателят“ в АБВ!

L.Manova

Люси, какво мислиш за това което се случва в АВБ?
– Аз съм в АБВ, най- вече заради приятелите ми които са там, като Александър Мановски, Спас Велков… Иначе, наистина много трудно приех да се обвържа с партия, защото аз съм антипартийна. В партията съм и най-вече заради Първанов, като личност страшно много го харесвам, като бивш президент също. Не мисля, че някои може да каже нещо лошо от това, което той е направил, през двата си мандата в които той беше президент. Наистина тогава имахме една представителна личност в негово лице. Просто наистина не е жал за него, че така се случват нещата. Други хора от самата организация изиграха роля за това решение на депутатите, което е жалко. Получава се противопоставяне на личности. То рано или късно ще се разбере коя е тази личност. Ние вече сме ориентирани, но не мога да говоря, преди да е потвърдено всичко това.

Иначе според теб тази негова постъпка да си подаде оставката… Редно ли е това ?
– Да мисля, че е достойно. Защото и аз, ако бях на неговото място щях да направя същото. В крайна сметка той е видял, че тази постъпка на депутатите не е била редна. Той не е искал това решение, а и цялата партия АБВ беше против гласуването на този дълг. В крайна сметка 10 човека не се съобразиха с мнението на всички останали. Тези 10 души не правият тази партия. Дори в момента едни от организациите от страната се прави една страница за отзоваване на нашите депутати от партията на АБВ, което аз също подкрепям. Всички депутати да бъдат отзовани и да бъдат премахнати от партията. За това вчера си говорехме и с общинският съвет, който е тук на АБВ, че наистина ще подкрепим това решение на националния съвет. Ще искаме по разширено заседание и ще искаме наистина да бъдат отзовани, тъй като не се съобразяват с решението на всички останали. Те не работят в наша полза и не работят в полза на хората. Това, което в крайна сметка ние обещавахме покрай изборите.

Имаш ли някаква представа, защо така са гласували. Дали са били подкупени или…
– Подкупени не точно, може би покрай един друг човек, който сигурно скоро ще си проличи кой е. Или от ръководството на АБВ ще се разграничат от него или той сам ще напусне партията, под негово влияние, според мен. Много странно наистина, че така в последния момент взе това решение при положение, че до последно бяха против.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене