Кметът на Първомай Стоян Стойчев поема временно и село Кавракирово

Кметът на петричкото село Първомай Стоян Стойчев поема временно функциите на кмет и на село Кавракирово, информираха вчера от екипа на петричкия градоначалник Димитър Бръчков. Заместването се налага заради претърпения остър инфаркт, който повали управника на село Кавракирово Александър Треновски. Тъй като село Първомай е най-близкото до Кавракирово, дейността на кмет ще изпълнява управникът на Първомай Стоян Стойчев, който е бивш началник на петричката полиция.

Това се случва не за първи път – колеги да заместват временно титуляря на мястото му на кмет. По времето на предишния градоначалник на Петрич В. Илиев заради референдум, поискан от хората на петричкото село Габрене, тогавашният управник Евтим Николов бе временно отстранен и функцията до завръщането му на кметския стол се изпълняваше от колегата му от най-близкото село Ключ Христо Марков.

Както „Струма“ писа, Ал. Треновски получи остър инфаркт в 3 ч. след полунощ след цял ден напрежение около почистването на пътищата в селото от обилния сняг. В 7 ч. сутринта екип от трима лекари в санданската болница след извършване на коронарография му поставиха 2 стента.

/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене