Община Благоевград в активна борба с нерегламентираните сметища, апелира към гражданска отговорност

Novo_smetishte
Със заповед на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов всяка година регулярно се извършва почистване на нерегламентирани места, обособени от недобросъвестни граждани като сметища. До днес са почистени 12 терена. Теренът срещу ЗМК е почистван два пъти. Почистени са и Делвинско дере, пътя край село Делвино, терена при ЧЕЗ, шкарпата при старите гробища, в околностите на моста на река Струма и пътя за село Зелен дол. Дейности по премахване на отпадъци са извършени по пътя за село Бучино, при изхода на село Българчево, в селата Селище, Логодаж, Клисура, Лешко, пътя за село Церово.
Въпреки усилията на сметосъбиращата фирма и тези на специалистите на община Благоевград, терените непрекъснато се замърсяват.
Община Благоевград е предприела и мерки за улесняване процедурите по почистване. Те включват безплатна услуга за събиране на строителни отпадъци до 1 м3 . На кметовете по села и кметските наместници е връчена заповед на кмета д-р Атанас Камбитов да упражняват контрол по отношение на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.
Община Благоевград апелира гражданите да пазят природата чиста, да не замърсяват околната среда и да сигнализират на „Горещия телефон“ на общината 073/ 88 44 34, когато видят нерегламентирано сметище.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене