Ромки крадат обувките на петричанки и ги залагат за по 20 лв. в къща до Пето основно училище„Антон Попов“

Венко СТЕФАНОВ

Ромки крадат обувките на петричанки от кв. “Поляните“ и ги залагат в къща до пето основно училище „Антон Попов“ за двайсет лева, за това алармираха потърпевши, които след масовите кражби в квартала са намерили обувките си в заложна къща, обявени за продан на символичната цена.

Кражбата на дамски обувки, е станало хит сред ромките, които се сдобивали с тях, след като влизали в дворовете на къщите на жителите на третия по големина квартал на Петрич. След позвъняване на входната врата, при което не последвало отговор, те задигали оставените пред входната врата обувки.

Това са най-оборотните кражби, предвид, че обувките са търсени от петричанки, клиентки на такава услуга, и които не могат да си позволят чисто нови, казаха петричките криминалисти, работещи по случаите, от които са пропищели жителите на почти всички улици в кв. “Поляните“. Когато обувките, откраднати от домовете на петричани, не се продадат, те се предлагали, като суровина за частни нужди, на собственици на обущарски кантори, на територията на Петрич и Сандански. Местните обущари, искали ходилата на обувките да са направени предимно от естествени материали. Най-ценен от всички бил коркът, чиято подметка, се ценяла от обущарите, като безценна. Суровината от естествена кожа, която е кът и се намира изключително трудно допълнително стимулирало кражбите на обувки от ромките, казаха разследващите по случаите, ужасили през последните дни домовете на петричани.

Всъщност, те дават и описание на крадците.

Това са жени, които са облечени прилично, с дълги шушлякови дрехи, на средна възраст, и често носят за заблуждение и чанта, в която има няколко чифта обувки.
Петричките полицаи предупреждават, за възможни кражби от домовете при вида на такива жени, които звънят по домовете на петричани, казаха още от РУП-Петрич вчера

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене