В КАТ – Петрич, свършиха регистрационните табели!

Венко СТЕФАНОВ

Кметът на петричкото село Самуилово, Кирил Стоянов отново е правоспособен шофьор, след шест месеца, изминали от инцидент, станал през миналата година при който му бе отнето правото да шофира личния си автомобил от органите на КАТ. Наказанието, управникът изтърпя чинно, подлагайки се на ред несгоди, и въпреки всичко изпълняваше задълженията си на кмет, при което в много случаи е търсил услугите на колегите си и познати, с които е пътувал до общинския център по работа.

Кметът бе санкциониран от екип на КАТ, при опита си да регистрира кола, внос от Италия, докато я придвижи да сградата, за да бъде регистрирана. Той бе уличен, че кара автомобил без регистрационни номера, за което бе лишен от шофьорската си книжка за период от 6 месеца.

В момента обаче в КАТ –Петрич няма регистрационни табели, с които да бъдат регистрирани колите на петричани, за това алармираха вчера много от потърпевшите.

Проблемът се свеждал до това, че фирмата, която е производител на номерата, е свършила наличното количество, което пък е довело до напрежението сред чакащите пред КАТ-Петрич, обясни шефът му Симеон Манчев вчера. Той увери, че още от днес въпросът с недостигът на табели ще се реши и шофьорите ще бъдат зарадвани.

За създадения хаос, са виновни и многото чужди собственици на коли от Македония и Гърция, които също, като петричани чакат ред, да регистрират колите си пред КАТ, информира още Манчев, създалата се конфузна ситуация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене