Кралев: Банско без строежи, само с втори лифт

Министър Кралев: Обществеността е убедена от нуждата от втори лифт в Банско

Обществеността е убедена от нуждата от втори лифт в Банско. Правителството взе ясно решение. От 2002 г. идвам в Банско, знам какво беше и какво е в момента. Моята позиция се знае, както и тази на премиера. Това заяви в петък спортният министър Красен Кралев, който бе гост на Световната купа по сноуборд за мъже и жени в най-добрия ни зимен курорт. Той обаче призна, че има една част от българското общество, която трябва да бъде убедена, че става въпрос само и единствено за спортна инфраструктура. „Няма да спрем да обясняваме този факт. Никой няма за цел да застрои планината. Разчитаме и на помощта на журналистите, за да станат достояние нашите намерения и обществото да се успокои. Необходим е втори лифт в Банско! Смятам, че с времето това напрежение в обществото ще спадне. Искаме да разсеем притесненията на тези български граждани, които считат, че в Пирин планина ще има някакви строителни процеси. Правителството е категорично, че няма да позволи нерегламентирано строителство. Ще се спазят и българското, и европейското законодателство”, каза още Кралев.

Той остана доволен от организацията, от отличната работа на Българската федерация по ски и община Банско. Мнението на треньорите и състезателите е много важно, а те са категорични, че всичко тук перфектно, подчерта Кралев. Състезават се сноубордисти от 54 държави, няма по-добра реклама от това за България, важни са не само алпийските ски, но и сноубордът, и останалите зимни спортове.

Според него тези дни са голям празник за българските зимни спортове, за всички, които обичат планината и ските. Министърът благодари на всички медии, които отразяват тази престижна надпревара – Световната купа по сноуборд за мъже и жени. „Инвестираме непрекъснато средства в развитието на белите спортове, като най-голямата ни цел е да приобщим повече деца. Днес те могат да видят майсторството на елитните състезатели от цял свят, да се докоснат до нашите звезди Радослав Янков и Сани Жекова. Нека децата са по-активни, да обичат планината, да са бъдещите ни звезди на големите форуми“, каза още Кралев. /kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене