Албина Анева: С бюджет над 60 млн.лв. трябва да дадем шанс да се увеличи раждаемостта и да направим детските градини и ясли безплатни

Общинската съветничка Албина Анева направи интересно предложение на днешната сесия на ОбС в Благоевград.Тя предложи парите за ФК „Пирин“ и пасарелката на бул.“ Александър Стамболийски“ да бъдат пренасочени за намаляване на таксата на детските градини в града.

„Предлагам 450 000 лв.,които са за ФК „Пирин“ и 300 000 лв.за изграждането на пасарелка да се пренасочат към детските градини“,предложи на общинските съветници адвокат Анева.

След няколко прегласувания обаче предложението и не бе прието с 25 гласа „ против“,7 „за“ и 2-ма въздържали се.

Въпреки това Албина Анева подкрепи бюджета на Благоевград.Ето какво каза тя минути преди гласуването:
„Аз считам, че ако някой има нещо конкретно да предложи тук е мястото. В тази връзка, моето предложение беше свързано с това, че има някои неща в този бюджет, които са с обществен приоритет.
Конкретно дадох предложението да отпадне финансирането на общинския футболен клуб и изграждането на пасарелка, като тези средства отидат за таксите, които се събират от детските градини. Ние, като община с бюджет над 60 млн.лева, ако искаме да поощрим населението да дадем шанс да се увеличи раждаемостта, да направим детските градини и ясли безплатни.
Има някои общини много по-малки от нашата, в които детските градини са безплатни. Такова нещо са заложили в работата си, безплатни детски градини и детски ясли. Аз считам, че с усилия от страна на общината това може да се постигне в Благоевград“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене