Японски учени откриха витамина, който помага за ефективно отслабване

Витамин Е помага при загуба на тегло и също така се бори със заболявания, причинени от затлъстяване. Това заключение направиха учени от японския технологичен институт Шибаура.

Известно е, че затлъстяването допринася за окислителните процеси в организма, които водят до развитие на рак, диабет, атеросклероза и Алцхаймер, както и до преждевременно стареене. Японски учени се опитаха да използват лекарства с мощен антиоксидантен ефект, който е витамин Е, при лечението на затлъстяване.

Експертите са направили експеримент с мишки, използвайки компонентите на витамин Е – токотриеноли. В продължение на 13 седмици гризачите са били хранени с богата на мазнини диета, като на някои от тях се давали едновременно токотриеноли. В резултат на това мишките от групата с „витамините“ наддали на тегло много по-бавно от останалите.

Изследователите стигнали до заключението, че високият прием на витамин Е помага за поддържане на нормално тегло. Изяснява се обаче, че той трябва да се набавя от храната, тъй като в синтетичния витамин Е от аптеката няма чудодейни токотриеноли.

 Рамблер

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене