Възпитаничка на АУБ е в „30 под 30“ на ФОРБС за Европа

Една от трите българки, намерили място в третото издание на европейската класация „30 под 30“ на списание Forbes е възпитаничката на Американския университет в България Росица Заимова. Институцията, която поддържа отлични контакти със завършилите си възпитаници и следи тяхната професионална реализация, се гордее изключително с постижението на 29-годишната дама, класирана сред най-добрите 300 млади лидери от 34 държави в Европа. Това са изобретатели и предприемачи, разделени в десет категории, като Росица е в категория социално предприемачество.

Тя в момента живее и работи в Белгия, но се е дипломирала тук, в АУБ през 2011г. с две специалности – „Бизнес администрация“ и „Икономика“. В профила ѝ в уебсайта на университета тя споделя мнението си за университета:

“В АУБ срещаш хора, които остават в живота ти завинаги. Дали е заради сходния манталитет на хората там, или заради специалната атмосфера, или пък и двете – но там се създават дългосрочни отношения. АУБ ме направи и любопитна за това какво има извън моите хоризонти и ми даде основата и куража да преследвам възможностите, които виждам“.

Росица Заимова е съосновател и партньор в компанията Dalberg Data Insights, която разработва инструменти за интерпретиране на данни, чрез които се решават значими социални проблеми в областта на международното развитие, хуманитарните дейности и социалното въздействие. Предимството им е в това, че имат достъп до непублични данни, което се оказва от ключово значение при предоставянето на подробни анализи към неправителствени организации при предизвикателства като земетресения или инфекциозни огнища, пишат от Forbes.

Росица не е единствената завършила АУБ, която постига успехи на световно и европейско ниво. Само през миналата година няколко възпитаници на университета в Благоевград имаха подобни значими постижения:

  •  Студентка на АУБ спечели Credit Suisse Academy Challenge и участва в Световния икономически форум в Давос;
  • Възпитаник на АУБ взе I-ва награда за късометражен филм от Британската академия за филмово и телевизионно изкуство;
  • Стартираща компания на възпитаници на АУБ получи 10,5 млн. евро от скандинавски инвестиционен фонд.

Американският университет дава широка основа от знание и предприемачески умения на своите студенти, което прави реализацията им в избраната кариера много по-лесно и успешно. Другото голямо предимство, от което те се  ползват е мрежата от възпитаници на АУБ по целия свят, която им дава достъп до контакти и информация, която допълнително подкрепя идеите и успеха им.

/Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене