Крупен сандански бизнесмен иска да купи пътя край с. Плоски

Ден след като старейшините в Общинския съвет в Сандански подредиха дневния ред за януарското заседание, съветникът Костадин Станоев депозира искане да отпадне точката под №18 – искане от собственика на комплекс „Драг Далас“ Румен Анастасов за реализиране на инвестиционно намерение. Анастасов иска да купи или замени 329 кв.м общинска земя. Въпросният имот в архивите на община Сандански е заведен като общински път и се намира в местността Поручик Минков в землището на село Плоски.

galleryВ мотивите си съветникът К. Станоев е посочил, че така направеното искане е в нарушение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Второ, съгласно наредбата предложения за промяна на предназначението на имота от публична в частна общинска собственост се правят от кмета или чрез кмета. К. Станоев е категоричен, че така внесено, искането за разглеждане на инвестиционно намерение и за реализация на някакъв проект е незаконосъобразно и поради факта, че същото намерение не е конкретизирано и не е ясно какво ще разглеждат общинските съветници, тъй като същото не е подкрепено с никакви документи.

Станоев е посочил още, че от приложените скици е установено, че общинският път обслужва и други собственици, за които не е посочен достъп по друг полски път. Има разминаване и в квадратните метри на площта, в скицата е посочено, че площта е от 208.65 кв.м, а искането на Р. Анастасов е за 329.00 кв.м. К. Станоев иска оттегляне на искането и комплектуване на предложението съгласно наредбата на община Сандански.

ЛИДИЯ МАНЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене