ВИДЕО: Кмета Москов – в родилното отделение на гоцеделчевската болница за Бабин ден

Да поздравят с празника, тези които първи посрещат живота в общината, в родилното отделение на гоцеделчевската болница, днес бе кмета Владимир Москов, заедно с част от екипа си. По традиция, тук Денят на родилната помощ се чества по стар стил като „Бабин ден“, на 21. януари. Кмета Москов връчи картина от местният художник Димитър Бешин, тематично свързана с празника и скромна финансова помощ на завеждащият отделението д-р Иван Стоев, а всички жени от персонала получиха по една прекрасна роза в знак на благодарност на общинската управа за труда и любовта в работата на тези, които първи посрещат новия живот в общината. Младата майка, журналистка от местната телевизия „Кабел Сат Запад“, Ваня Вакареева, с нескрито вълнение и трогателни думи благодари на всички  от отделението за положените усилия и старания към нея за преодоляване на родилен проблем. Според народната традиция за този празник, благодарната майка посипа с вода ръцете на медицинския персонал за ритуално измиване на ръцете.

Неонатолозите от родилното отделение на общинска болница „Иван Скендеров“ бяха поздравени за празника и от народният представител Богдан Боцев, задно с активисти на младежката структура на БСП. Да поздравят с хубавия празник работещите в родилното отделение , бе и депутатът Димитър Гамишев, заедно с актива на местната структура на ГЕРБ – жени които също поднесоха цветя на персонала и връчиха скромна финансова сума.

467 бебета са проплакали в АГ отделението на гоцеделчевската болница през миналата 2017 година . Сред тях и една двойка близнаци. За съжаление и тук, както и в цялата страна се отчита трайна тенденция към намаляване броя на новородените бебета. В сравнение с 2016 г., в Гоце Делчев, през 2017 г. са се родили около 50 бебета по-малко, уточниха от болницата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене