Пращат калоферските стръвници в „Белица”

100382-mechkaКметът на Калофер Румен Стоянов ще разговаря с управата на парка за танцуващи мечки „Белица“, за да упоят и приберат мецаните, които от месеци тормозят животновъдите в Калоферския балкан, съобщи Карлово ТВ, цитирана от БЛИЦ.

До това решение градоначалникът в подбалканския град е стигнал, след като стана ясно, че министерството на земеделието е отказало да издаде разрешително за отстрел на стръвниците, които изядоха 11 овце на местен животновъд и една крава на самия Стоянов.

 

Това е напълно несериозно и безотговорно решение от страна на държавата, заяви той. „Според тях ние нямаме доказателства, че мечки са нападнали и умъртвили животните. Не се зачитат и твърденията на овцевъда Кольо Бичев, който е готов и пред експертите да потвърди, че със собствените си очи е видял мечката да отмъква животните му“, гневи се Стоянов. Предстои сериозен разговор с директора на „Белица“ за решаване на проблема. „В парка живеят както прибрани от скитащи музиканти и от панаири мечки, така и заловени в гората“, обясни кметът

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене