ВИДЕО: Няма да има кой да лекува хората, ако държавата не вземе спешни мерки

Ако държавата не предприеме спешни мерки за обезпечаване дейността на общинските лечебни заведения, рискуваме просто системата да спре да работи.

Местният контингент от специалисти ще се пренасочи към по-големите областни или университетски болници. Работата на „Спешна помощ“ ще бъде максимално затруднена, защото линейките няма да могат да транспортират пациентите до най-близките до тях лечебни заведения и на практика, няма да има кой да лекува хората в общинските болници.

Това заявиха от местната структура на БЛС в Гоце Делчев, които подкрепиха днешният протест на лекарите от Гоце Делчев за включването им в Националният лекарски протест. Протестът днес бе иницииран от УС на Сдружението на общинските болници които спряха работа от днес от 12 до 13 ч.

Управителят на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, д-р Мария Радойкова припомни най-важните искания на протестиращите лекари: да се преведат 30 млн. лв. на общинските здравни заведения от държавния бюджет за укрепване на общинските болници и актуализиране цените на клиничните пътеки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене