Бареков: Над 80 млрд. лв. изчезват в ръцете на българските политици

Barekov

Пътят да помогнеш на хората е само един и той минава през властта. Това разбрах при многобройните си обиколки из страната. За мен тази кампания не е от вчера. Бил съм навсякъде, видял съм толкова много болка. С това послание лидерът на „България без цензура“ и водач на евролистата на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден Николай Бареков се обърна към жителите на Харманли. Градът е поредната спирка от Националното турне на коалиционните партньори, което вече се предава на живо от 18:30 часа по Канал 3.

„Виновниците за лошия живот на българите не са в тази зала. Партиите от статуквото имат целия ресурс да управляват, но с властта не помагат на хората, а на себе си и на своите банкови сметки. На 25-и май победата ще бъде наша – на ББЦ и на нашите съюзници. Тези избори ни трябват, за да предизвикаме нов парламентарен вот и тези партии да бъдат свалени завинаги от властта“, каза Бареков.

Той посочи приоритетните мерки на коалицията за младите хора.
„Основната ни задача е откриването на работни места и облекчения за
онези, които ги създават. Ако няма млади хора, България няма бъдеще, заключи Бареков. Той посочи, че в нашата нова история България е съграждана на два пъти за по една петилетка, но за да се случи това е нужен млад лидер, който да ги поведе. „За майките трябва да бъде дадено всичко. Една възрастна учителка по литература от Бисер ми го каза най-точно – пари има, но те се крадат от крадливите политици. Аз ще взема тези пари и ще ги дам на хората. 80 млрд. минават през политиците, тези пари могат да свършат много работа, но трябва да не се крадат и да се разпределят правилно“, обясни лидерът на ББЦ.

Пред хората от Харманли той каза, че е тази сутрин е получил от своя
син като подарък фанелка с лика на Нелсън Мандела и с която той се появи сред хората в с. Бисер и на народните борби в Харманли. „Искам да бъдеш като него, ми каза синът ми. Ти, както и Мандела сте родени да обединявате. Това е будно дете, смятам, че ние имаме най-много нужда от това – да се обединим“, коментира подаръкът Бареков.

Кой нарече българския работник „евтина работна ръка“, кой го убеди, че е евтин и кой се съгласи с това, попита зам.-председателят на ББЦ Рада Коджабашева. Аз съм икономист и имам три приоритета – нови работни места, вторият е нови работни места и третият е нови работни места. За българския бизнес могат да се създадат нормални условия и той да ги създаде, но е крайно време държавата да влезе в своята роля и да направи условия бизнесът да се развива. В това отношение политиката е тази, която може да помогне, но тя е обществена дейност и изисква отговорност и постоянство.

Коджабашева каза още, че от Европа може не само да се взема, а и да й
се даде. „Само като четеш надписите по българските магазини, можеш да научиш английски, а все пак ние сме народ, който има своя си азбука и език“, завърши Коджабашева.

Попитаха ли ви дали искате бежанци, зададе въпрос към присъстващите в залата Калина Крумова от „Евромайки“, защото градът беше един от най-силно засегнатите от имигрантската вълна в края на миналата година. На това свое питане тя получи отговор „Не!“. „С нас имате избор – ако искате да бъдете чути, изберете ни“, каза тя.

Ние няма да ставаме балансьор, но искаме да сме център, каза председателят на ЗНС Румен Йончев. Балансьорите е не са един и двама, добави той – те постоянно клатят държавата, за да казват, че има нужда от тях, за да могат после и да раздават порциите. „Вижте снимките от първия ред на НС – едни и същи хора има там, седалките са придобили вече тяхната форма. Но времето им изтече, сега трябва да се намесим ние. Балансьорите опразниха държавата. 2 млн. българи не напуснаха от добро, а защото бягаха от мизерията, затова ние казваме не на балансьорите ще има нов политически модел“, завърши Йончев. Не умея да правя пропаганда, но умея и имам смелостта да говоря истината, каза Нешка Робева. Пътувахме дни наред, направихме един спектакъл специално за ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“, който да каже на хората „Народе, събуди се!“. И докато слушах тези хора какво говорят, осъзнах, че имаме остра нужда от промяна и начело на страната да застанат нови хора – хора, които са постигнали много със своята професия, и знаят какво искат, млади и можещи хора. „Ето затова заставам пред вас и ви казвам – те ме убедиха!“

При толкова шампиони, които създаде Нешка, мисля, че няма да имате вече съмнения кой ще е победителят – ние, благодари на свой ред Бареков за топлите думи на голямата ни треньорка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене