Нова информация от АПИ за винетките през 2018 г.

През 2017 г. се очаква да реализираме приходи от продажба на винетки в размер от 348 млн. лв. до 350 млн. лв. Това каза инж. Дончо Атанасов, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, по време на пресконференция, на която бяха представени винетните стикери за 2018 година, предаде „Фокус“.

Той сравни приходите от винетки с тези през 2016 г., когато са реализирани 317 млн. лв. „Постъпленията на 2017 г. са с увеличение между 10 и 20 %. Постъпленията в бюджета също са с един доста голям ръст.

Това се дължи на всички проверки и контролни функции, които МВР съвместно с АПИ осъществяваме по пътната инфраструктура“, коментира председателят на УС на АПИ. По думите му съотношението между приходите от продажба на винетки за леки и за тежкотоварни автомобили е 70:30. Той уточни, че се очакват приходи от продажбата на винетки за леки автомобили в размер от 245 млн. лв. до 250 млн. лв., а от продажбата на винетки за тежкотоварни – в рамките на 95 млн. лв. „Хубавото на 2017 г. е освен по-високите приходи и по-голямата продажба, е че намаляваме бракуваните винетки и нямаме засечени фалшиви“, коментира инж. Дончо Атанасов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене