С 3 химна тръгна XXI конгрес на Винената партия в Симитли

Снощи в зала „Конгресна“, т.е. в ресторант „Пирин“, на площада в Симитли започна редовният XXI конгрес на Винената партия в България. Знамето на единствената  родна партия, която досега не си е променяла името, а няма причина да го променя и в бъдеще, както и българският трибагреник и знамето на Еврпейския съюз бяха посрещнати в залата от 120-те делегати под звуците на химните на България, на EU и …разбира се химна на Винената партия.

От Бургас и Поморие по традиция пристигнаха над 10-ина делегати, предвождани от д-р Бодуров. Другите делегати бяха от София, Благоевград, Симитли, Черниче и Кресна. Поради неотложни ангажименти отсъстваха делегатите от Виетнам и Турция. Отец  Георги от Кресна и отец Спас от Симитли отслужиха Водосвет за драве и дълголетие за всички членове на Винената партия, които отдавна надхвърлиха цифрата 1000.

В отчетния си доклад Председателят на Винената партия Иван Лулейски наблегна на старата максима, че доброто вино става само от ръцете на добри хора, които правят добрини за други хора. Приети бяха нови членове на партията, на които бяха връчени книжки, а Милен Атанасов от Бургас и Людмила Петрова от Симитли – членове на партията от XIV-ия  и XV-ия конграс получиха свидетелства за дипломанти.

В традиционния конкурс в категориите  червени, бели и вино розе участваха производителите на 25 червени и 10 бели вина. Първите трима от всяка категория бяха отличени от компетентно жури. Както всяка година д-р Бодуров изпълни на живо рецитал от безсмъртни италиански песни. До първите часове на неделния ден делегатите на конгреса се надиграваха с македонски и морски хора.

Днес конгресът продължава.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене