Ученици от Първо ОУ-Гоце Делчев, гостуваха на депутата Богдан Боцев в НС

Първия ден на зимния месец декември за децата от втори и трети клас от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев, ще остане един от най-прекрасните и горещи дни от годината, изпълнен с много емоции, приятни срещи, внимание и занимателни игри в най-големия детски научен център в Източна Европа – Музейко“.

Учениците и техните учители Алтънка Сотирова-Давидова и Катя Головодова бяха гости на българския парламент по покана на депутата от Гоце Делчев, Богдан Боцев, който през цялото време обгрижваше групата, наблюдавала от балкона работата на народните избраници.

От трибуната на Народното събрание малчуганите от Гоце Делчев бяха поздравени от председателстващия заседанието същия ден – Явор Нотев, а председателката на бюджетната комисия, Менда Стоянова почерпи малките ученици.

С богата почерпка изненада своите гости и народният представител Богдан Боцев. Той разведе децата из сградата, където се кове българското законодателство, и им разказа за работата на парламентаристите.

Богдан Боцев остана възхитен, че учениците на учителките Катя Головодова и Алтънка Сотирова-Давидова, макар и доста малки, показаха завидни познания за работата на народните представители и историята на сградата на Народното събрание.

Децата посетиха и катедралния храм „Св. Александър Невски“, но истинското им преживяване и мечти се сбъднаха именно в най-големия детски научен център в Източна Европа – „Музейко“, където има над 130 интерактивни игри, до повечето от които се докоснаха децата от Гоце Делчев, като се забавляваха истински.

Всичко видяно и преживяно в „Музейко“ силно провокира детското любопитство и интереса на малчуганите към науките, технологиите, екологията, изкуствата, превърнати в интересни игри, при които децата едновременно се забавляват и учат.

Така колкото първи декември бе дългоочакван ден за второкласниците и третокласниците на двете учителки, сега те с още по-голямо нетърпение очакват следващата екскурзия до столицата, за да се потопят отново в необятната вселена за малки и големи изследователи – „Музейко“.

/infomreja

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене