Опасен инцидент! Вентилационната система на градската баня в Югозапада се стовари върху къпещ се мъж, вкара го в хирургия с комоцио и контузии по тялото

Вентилационната система в мъжкия сектор на градската баня в Благоевград се откачи и се стовари върху един от къпещите се. Инцидентът станал в събота около обяд в помещението, където са коритата, по чудо удареният оцелял, ако е бил само на сантиметри на крайното корито в ъгъла, ударът от тежкото съоръжение щял да е фатален.

Пострадалият е 62-годишният Павел Юручки, началник транспорт и механизация за зимната поддръжка на АМ „Струма“, приет е с мозъчно сътресение и наранявания по гърба в хирургия на благоевградската болница. След инцидента той запазил самообладание. Благодарение на бързата си реакция успял да наведе главата си напред, както седял до коритото, и цялата тежест от стоварилия се отвисоко близо 5-метров по размери въздухопровод, обшит с ламарина, поел с гърба си. Свидетели на инцидента станали другите къпещи се мъже. След удара П. Юручки за кратко загубил съзнание, съвзел се, след като е напръскан с вода, успял да излезе от банята и сам с таксиметров автомобил потърсил лекарска помощ.

„Пациентът постъпи в спешно отделение с оплаквания от силно главоболие, гадене и повръщане, имаше контузни наранявания по тялото”, каза дежурният лекар в спешно отделение д-р Орцева. Тя поясни, че веднага е свикан екип от специалисти за консултация, направен е скенер на главата и е настанен за лечение с комоцио в хирургия на МБАЛ – Благоевград.

„При такива удари е възможно да се появат и посттравматични увреждания”, поясни още д-р Орцева. На пострадалия  П. Юручки се провежда лечение под активно лекарско наблюдение. Той остава на легло в болницата.

„Отидох на релакс заради минералната вода в градската баня, а сега се озовах в болница. Изведнъж въздухопроводът, който тежи близо 100 килограма, падна върху мен. Ако бях по-назад, на крайното корито, щях да остана на място, оборудването трябва да се наблюдава и поддържа периодично, това е задължение на строителната фирма”, каза П. Юручки.

Той повръща, провежда му се интензивно лечение, шансът да се случи такъв инцидент е едно на милион.

За коментар по случая потърсихме управителя на хотел и градска баня, общинския съветник Христо Ковачки. „Запознат съм със случая, веднага бях информиран, парче от вентилационната система се е откъснало и паднало върху мъж, лично разговарях с пострадалия, касае се за некачествено изпълнени строителни дейности”, потвърди Хр. Ковачки. „Имам подписан договор за изпълнение на строителството с фирма „Диана 7“, която нае специализираната фирма за вентилационна система „Климатик Стивасарски“, поясни още Хр. Ковачки. „По законен начин ще търся правата си, днес ще разговарям с представители на двете фирми, обектът бе пуснат за експлоатация през окотомври 2015 година, имаме сключен договор с 5-годишна гаранция, не е маловажно и наистина можеше да стане много сериозно.Утре лично ще разговарям с началника на хирургия и ще посетя пострадалия благоевградчанин, с него се познаваме от години, поемам лечението му”, заключи Хр. Ковачки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене