„Да бъдеш майка – право и отговорност. Как да защитим себе си и детето“

Лекции на тема „Да бъдеш майка – право и отговорност. Как да защитим себе си и детето“ и „Детска агресия“ са новите лекции, които ще бъдат представени в зала №5 в сградата на общинска администрация. Срещата ще бъде на 23 ноември 2017г. /четвъртък/, с начален час 11:00 ч.

За четвърти пореден месец Община Благоевград и Общностен център „Ранно детско развитие“ организират подобна среща в полза и в помощ на бъдещи и настоящи родители на деца до 7-годишна възраст.

Беседите ще бъдат водени от специалисти психолог и юрист. Този месец в лекциите участват Траяна Тимева и Любляна Димитрова.

На срещата родителите имат възможност да получат достъпна информация и отговори на различни въпроси, отнасящи се до посочените теми. Първият модул, който ще се води от юриста, ще засегне теми и проблеми, свързани с правата и задълженията на майката, започващи от бременността до навършване на пълнолетие на детето.

Във втория модул – с психолога, ще се обсъдят причините за детската агресия и възрастта, в която най-често се проявява. Ще се разясни още и ясната граница между конструктивната и деструктивната агресия.

Срещите за бъдещи и настоящи родители са инициатива на Общностен център „Ранно детско развитие“, създаден и функциониращ в изпълнение на проект „Услуги за ранно детско развитие в Община Благоевград” на Община Благоевград. Проектът се осъществява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014–2020 г., процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.004 „Услуги за ранно детско развитие “ с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд.

Реализирането на проекта е част от следваната политика на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов за осигуряване на грижи за децата на Благоевград и техните родители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене