… е прекалихте!

Днес официално стана ясно че една медия спира да излъчва от 1 януари 2018 година и че местни журналисти оставят без работа. Поднесено по крайно необективен начин, местна медия обяви : Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Кюстендил, Невестино, Гоце Делчев, целия югозападен регион, остават без местна телевизия. Решението на собствениците на Кабел Сат Запад е телевизионният канал да бъде закрит от 1 януари 2018 г. Това означавало, че занапред зрителите от Югозападна България ще останат, ако желаят, само абонати на интернет и кабелна телевизия, като ще бъдат лишени от информационните емисии, предаванията и живи излъчвания на канала.

Лишени от информационни емисии? Вие чалнати ли сте, бе колеги?!

Не стига подобни внушения,сякаш други медии няма, но и уж анонимно и уж без да имат участие, местните журналисти организираха петиция „Да бойкотираме Кабел Сат Запад“  позната и типично българска схема – след нас и потоп. Те нямали участие, но видите ли благодарят за подкрепата. Е, този път прекалихте с риск отново да ни плюете… Може да сме жълти, прости, дебели, грозни, уродливи… но подлеци не сме били никога… Да плюеш ръката, която те е хранила толкова години, която е търпяла скритата търговия с влияние, слабохарактерна журналистическа податливост за пост и назначения, за работа на близки … е направо уродщина. И какво сега? Дайте да линчуваме  собствениците на „Кабел Сат Запад“ Марин Чукарски и Иван Коцелов, щото ни развалиха рахатя. Щото докато работихме като журналисти в ТВ Запад си гонехме и другата работа, бачкахме си като даскали, психолози и пр…. Прекалихте, уважаеми колеги! Прекалихте! „Кабел Сат Запад“ не е държавно дружество със стачки и протести да му наложите да губи и да издържа хора, които видно се са се справяли с работата си и са останали без нея. И какво сега, стигна се до съкращения и дайте да ги фалираме… Защо бойкот?

Защо посягате на нещо което няма нищо общо с медията, нищо с журналистиката- кабелна телевизия и интернет? Живеем в толкова динамично време, живеем в среда на нелоялна конкуренция и медии, извинявайте в състав от двама човека правят повече рейтинг отколкото местна кабеларка с шест човека на щат- отделно монтажистите. Живеем във време в което интернет, така окупира животът ни, че една новина стига до 20 000 човека за десет секунди. Как очаквате някой да издържа кабеларка само за да не ви развали рахатя? Това е служителски тоталитаризъм. Това е реалният проблем с кадрите. Вярно в този коментар няма сиромахомилие и носталгия по държавата работа, но е истинско коварство да искаш да унищожиш работодателя си, щото не му върви….Накрая помнете уважаеми колеги, една фирма е такава каквито са нейните служители, ако фирмата е стигнала до ситуация да спре дадена дейност, нейните служители не са невинни, а еднакво виновни със своите шефове, дори комформитски да си премълчавали за порочни неща или са допринесли за края с мързел. Не се сърдете, не плюйте, а се опомнете…вашият рев прилича на старите служители на „Български пощи“ преди време, които плакаха защото в България навлизаха мобилните оператори и частните куриери. Времената се променят динамично, един телефон снима хиляда пъти по добре от една камера носена на рамо… Не живейте в миналото, отворете съзнанието си за бъдещето и ще ви стане по добре.

П. С. – И накрая за колегиалността, сетете се когато направихте и невъзможното от ефира на ТВ Запад да не се презентира нито един печатен продукт на медийна група Топ Преса. Изглежда бойкотите са ви коронен номер. Освен цензура това също е коварнсто.

 ВИЖТЕ ТЕКСТА :

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене