Парк „Ловен дом“ в Благоевград с обновена визия

105285-shadravan-loven-domПарк „Ловен дом“ в Благоевград посреща посетители с обновена визия. Ремонтните дейности обхванаха площ от над 7 000 квадратни метра. Промяната от първоначалния вид на парк „Ловен дом” е незначителна, като целта при обновяването му бе да възвърне някогашния си вид и блясък, без да бъде променяна неговата концепция и стил. Внимание е обърнато на нуждите на най-малките посетители на парка, като пред сградата на Обсерваторията е изградена голяма детска площадка.

„Приключи ремонтът на парк „Ловен дом”. Там се направиха две нови детски площадки за две възрастови групи. Едната детска площадка е до 3-годишни деца,  а другата е от 3 до 12-годишни деца. Възстанови се алейното осветление, поставиха се нови пейки, отремонтирани са шадраванът и чешмата в парка”, поясни  Антоанета Робева, зам. – кмет на Благоевград.

 

Общинска охрана, ще пази от вандалски прояви обновения парк. Общината вложи в реализацията на проекта близо 180 000 лева, като половината от тях бяха осигурени по проект “Красива България”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене