Депутатът и бивш зам.- кмет на Гоце Делчев, Богдан Боцев, е новият председател на УС на ХК „Пирин“

За изборът на новия Управителен съвет на хандбален клуб „Пирин“, Гоце Делчев, съобщиха от ръководството на клуба където бе проведено Общо събрание. Преди да започнат дебатите, думата взе доайенът на неврокопския хандбал и дългогодишен председател на клуба, Атанас Карабельов, който с умиление припомни на кратко историята на създаването на клуба.

Въпреки направеният избор на Управителен съвет през 2007 г., тогавашното избрано ръководство не прояви никаква активност и организационна дейност което наложи свикването на сегашното общо събрание. Построяването на спортната зала „Неврокоп Арена“ провокира желанието на радетелите на красивия спорт в града за неговото съживяване. Това наложи и свикването на Общо събрание за избор на нов Управителен съвет.  Форумът вкара в състава на управлението на отбора изцяло нови лица. За разлика от предишния УС на клуба, който бе в състав от 9 души, то сегашният ще бъде 7-членен, реши Събранието. Органът е съставен основно от бивши и настоящи състезатели на клуба като единствените, които не са се занимавали професионално с хандбал са новият председател Богдан Боцев и бизнесменът Радослав Ушилков, който е другото ново име в УС на неврокопчани. В управата на хандбалния клуб влиза и друг бизнесмен – Васил Ораков, който е бивш състезател на тима. Четвъртият член е бившият съотборник на Васил Ораков и настоящ играещ помощник-треньор Борислав Нановски. Доверие на присъстващите за членство в УС  получи и доскорошния състезател на неврокопчани Иван Стоилков. Представителство бе дадено и на настоящият играч на отбора на тима – Райчо Копривленски. От старото управление на клуба в новия УС остава главният треньор Николай Пиргов.

От клуба подготвиха и всички необходими документи за да бъде вписано новото ръководство в регистрите на БФХ. Това постанови последното Общо събрание на клуба. Присъстващите избраха доайенът на хандбала в Гоце Делчев – Атанас Карабельов, за почетен президент на клуба, който постави основите на хандбала в Гоце Делчев преди близо 50 години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене