Руски учен препоръчва: Тази билка пази от рак и укрепва здравето

Известен руски учен откри нови свойства на дафиновия лист. И горещо я препоръчва в борбата с рака и битката за здравето и имунитета.

Руският учен Генадий Малахов установил, че тази билка действа фантастично в борбата с умората и стреса, а и намалява риска от възникване на рак. По думите му, това е една много известна билка, която ще даде възможност още на момента да се отпуснете и освободите от стреса, напрежението, притесненията и умората. Дафинов лист.

Още от древни времена, лавровото дърво се е смятало за свещено дърво, чиито клони се дават на победителите и писатели като знак за висока чест и слава. Днес дафиновия лист се използва главно при готвене като подправка, защото дава специален вкус на храната, но не се яде, а след това се отстранява от яденето. В народната медицина се счита за лечебна билка, която притежава терапевтични свойства, за които допринасят етерични масла като пинен и цинеол.

Дафиновият лист е най-мощния антиоксидант сред храните и укрепва имунната система, предпазвайки от свободни радикали и атаки на вируси. Съдържа значително количество витамин А, който укрепва ума и предпазва лигавиците и кожата.

Специфичният аромат на дафиновия лист произхожда от летливи съединения, които имат лечебен ефект върху храносмилателния тракт и решават различните храносмилателни проблеми.

Чаят от листа от дафинов лист стимулира апетита и храносмилането, помага при намаляване на спазмите и премахва газовете и подутия стомах. Етеричното масло от дафинов лист пък се използва при лечение на артрит, болки в мускулите, бронхит и грип. Тази ароматна подправка намалява риска от възникване на рак, защото съдържа различни вещества, които са с мощни противоракови свойства.

А ако пък искате бързо да се отпуснете, е нужно само да вземете един изсушен дафинов лист и да го поставите в кандило или друг съд, в който може да запалите и оставете да гори. След десетина минути, стаята ще бъде изпълнена с приятен аромат, който в най-голяма степен ще ви отпусне. Дафинов лист при изгаряне освобождава съставки, които освобождават от умора и отпускат.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене