Новият старши-треньор на националите по баскетбол е Георги Младенов

Георги Младенов

Консултантът на “Академик” Благоевград поема лъвовете за квалификациите това лято

Георги Младенов е новият старши-треньор на мъжкия национален отбор на България, съобщава bgbasket.com. Легендата на баскетбола ни ще води отбора в квалификациите това лято, а договорът му е за 3 години, като ще има опция за прекратяване на контракта след квалификациите тази есен. Това бе решено на заседанието на УС на БФБ, което се проведе вчера.

В момента Младенов е консултант в отбора на “Академик” Благоевград. До месец май на миналата година той водеше старозагорския Берое. Сега му предстои нова страница в кариерата, при това на най-високата позиция като треньор – на мъжкия национален отбор.

Ето и треньорската кариера на Георги Младенов:

– През сезон 2003/04 започва като играещ треньор на Спартак Евроинс МВР, но получава контузия и решава да напусне професионалния спорт преди края на сезона. Като наставник Младенов извежда тима до 4-ото място през 2004 година и до 6-ото през 2005-а.

– Преди началото на сезон 2005/06 напуска Спартак. През лятото на 2006 година подписва с Балкан, а през сезон 2007/08 спечели сребърните медали в елита. Сезон 2008/09 триумфира в А група с Балкан, след което поема Лукойл Академик и става шампион същата година. В края на 2009-а подава оставка и напуска „студентите“.

– Бивш треньор на младежкия национален отбор до 20-годишна възраст и на юношеския до 18 години (2013 година).

– През декември 2010-а поема женския тим на Берое, а от август 2011-а води мъжкия отбор на старозагорци.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене