Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

Кошмарен трафик по празниците

Изключително натоварен трафик се очаква на 18,19 и 21 април, предупреди шефът на КАТ комисар Антон Антонов.

Най-големи задръствания се очертават в двете посоки по пътищата за Гърция през граничните пунктове Кулата и Илинден (виж картата). Освен българи към южната ни съседка ще пътуват и много румънци.

Държавата търси проектанти за санирането

Министерството на регионалното развитие търси фирми, които да направят инвестиционни проекти за санирането на стари блокове в страната. За целта е обявена обществена поръчка, става ясно от съобщение в официалния вестник на Европейската комисия.

“Сега”

Партиите ще се измъкнат безнаказано от скандала с трафика на лични данни

Скандалът с очевидната злоупотреба с лични данни няма да доведе до наказания за партиите, които са се опитали с измама да се регистрират за евроизборите на 25 май. Грандиозната измама с ЕГН-та на българи бе засечена заради възможността, дадена в новия Изборен кодекс, гласоподавателите да проверят на сайта на ЦИК дали не са попаднали без свое знание в подписките на политически партии, коалиции и инициативни комитети. Още в понеделник социалните мрежи бяха залети от възмущение на граждани, а вчера започнаха да се подават и официални жалби в ЦИК, прокуратурата и Комисията за защита на личните данни /КЗЛД/.

Всеки втори с ипотечен заем е заблуден за лихвата

Голяма част от кредитополучателите не са наясно как се формира лихвата по ипотечния им кредит. Това показва проучване на финансовия портал „Моите пари“. Според резултатите от него въпреки шума около промените в Закона за потребителския кредит българите продължават да не са наясно с условията на банките и с клаузите, записани в договорите им.

“24 часа”

Валентин Златев „регистрирал“ комунисти, омбудсманът – партията на Капка

„Всички сигнали ще бъдат проверени. За тези, за които се установи, че има нарушение, ще бъдат изпратени до Комисията за защита на личните данни или до прокуратурата“, обясни пред „24 часа“ говорителят на ЦИК Александър Андреев.

За първи път България е против Брюксел за 400 млн. евро

За първи път България ще се обяви против предложено от Брюксел решение, което би ощетило страната ни. Постоянните ни представители в Комитета по земеделие са получили указания да гласуват против решение, което може да забави възстановяването на вече разплатени 400 млн. евро, обяви зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев.

“Стандарт”

Фалшиви пари за Великден

Чували с фалшиви банкноти аха да залеят пазара по Великден. Печатница за ментета разбиха полицаите в бургаското село Черни връх вчера. Спецовете били удивени от майсторската изработка на десетолевките и двадесетолевките. Първите ужилени с ментетата щели да са овчари от Странджа. Босът на печатницата – 50-годишният Димитър Георгиев, наскоро излязъл от затвора след присъда за фалшифициране на пари.

Азери питат за газ и ТЕЦ-ове

Азербайджан има интерес да инвестира в наши ТЕЦ-ове, както и в газопреносната мрежа на страната. Toва стана ясно след срещата между министъра на енергетиката на Азербайджан Натиг Алиев, българския му колега Драгомир Стойнев и премиера Пламен Орешарски. Азерите питат за всички възможности за развитие на газовата индустрия в страната ни чрез модернизиране на трасетата у нас, както и евентуално увеличаване на капацитета за съхраняване на природен газ в хранилището в Чирен.

Откраднаха подписа и на министър

Политици, социолози и бизнесмени попаднаха в подписките на партиите за евроизборите, без да знаят. Парафът на омбудсмана се оказа при Капка Георгиева. За нарушението със своите лични данни сигнализира самият Константин Пенчев. Той направил проверка в сайта на ЦИК и с изненада открил, че е един от многото, чиито ЕГН с имена и подписи фигурират в партийните списъци за регистрация на евроизборите, без да са давали съгласие за това. Парафът му фигурира в подписка в подкрепа на партията на бившата съпруга на Волен Сидеров.

“Монитор”

КАТ дебне със 100 радара за Великден

Стотина радари ще бъдат извадени по всички основни пътища за великденските празници, където се очаква да има сериозен поток от автомобили. С тях патрулите на КАТ ще се опитат да предотвратят рискови изпреварвания и драстично превишаване на скоростта. От Пътна полиция разполагат със 148 радара, но тъй като част от тях веднъж годишно се подлагат на метрологично изследване, известно като тариране, а други се ремонтират, сега по пътищата ще ни следят с приблизително 100 уреда, научи „Монитор“.

Паникбутони в спешните отделения

Паникбутони да бъдат инсталирани в спешните отделения и приемни кабинети, за да могат работещите там лекари и медсестри да реагират бързо при евентуални побои и посегателства срещу тях. Такова искане ще внесат в МЗ от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ, съобщи нейната председателка д-р Десислава Кателиева вчера.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене