След публикация на информационна агенция toppresa.com скандалът с Наско Супата от Гоце Делчев стана национална новина

Измамникът Атанас Аврамов – Наско Супата от Гоце Делчев, който вестник Градът разпозна от фейсбук скандал, където измъквал спестяванията на възрастни хора, стана национална новина. Мъжът е за постоянно в ареста, след като е заловен от полицията.
Един от потърпевшите е 90-годишният Съби Събев. Няколко дни, след като е ограбен дядо Съби, съсед предоставя на полицията запис от охранителните камери на заведение. Атанас Аврамов веднага е задържан от столичните полицаи. Става ясно, че той е обявен за национално издирване още през миналата година, защото е измамил десетки хора като Събев. Някои с хиляди левове, съобщава Нова тв. Един от тях е 83-годишният Велин Киров. Дал всичките си пари на Наско Супата. След като печели доверието му, измамникът, както при всичките си жертви поискал пари назаем. От друг мъж, чиято самоличност остава скрита, Аврамов отмъква 16 000 лева. След като вече е спечелил доверието, той следва схемата и иска заем и от него. Всички жертви споделят, че измамникът е много обаятелен и успява умело да ги заблуди.
Оказа се, че Наско Супата е рецидивист. Лежал е осем пъти в затвора за измами. Сега съдът го остави за постоянно в ареста. И докато с жертвите си е обаятелен, пред телевизионната камера не показа чар, а грубо отношение.
Предстои на Атанас Аврамов да му бъдат повдигнати още обвинения за измами над възрастни хора. Интересното в случая е, че много наши читатели на вестник Градът от град Гоце Делчев също се свързаха с нас, за да ни споделят фактите около това, че били измамени от Супата. Случаите им сме придвижили до компетентните институции.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене