Млад предприемач вдига фабрика за преработка на плодове и зеленчуци в Пиринско

Дългогодишният производител на ягоди Иван Хрисимов от Мосомище ще построи предприятие за преработка на плодове и зеленчуци с капацитет 100 тона годишно в родното си село.
Младият земеделец има намерение да изгради фабрика на площ от 1,548 декара в стопанския двор на Мосомище, като до бъдещото предприятие ще изгради и водопровод с дължина 95 метра. Във фабриката ще има приемна рампа, манипулационна зала, склад за касетки и такъв за отпадъчни и помощни материали. Сградата ще бъде оборудвана с хладилни камери, зала със студен пакет и съблекалня за мъже и за жени.
Строежът ще бъде изпълнен с метална конструкция и заграден с ограждащи преградни панели, а покривът ще е от панели с пенополиуретан. Битовите отпадъци ще се събират в контейнери, постлани с PVC чували, а евакуирането им ще се извършва след всяка работна смяна, разкрива инвестиционното си намерение Иван Хрисимов.
В предприятието ще се извършват няколко технологични процеса – прием, окачествяване и тегловен контрол, предохлаждане, измиване и сортиране, нарязване на някои суровини, замразяване, опаковане и пакетаж, съхранение при температури не по-високи от минус 18 градуса.
Според местните хора Хрисимов е предприемчив млад мъж, който не се страхува да рискува. Преди години е бил известно време в чужбина. В родното си село гледал няколко декара ягоди около пет години. Той е семеен. Има две деца.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене