Депутатът Ст. Апостолов връчи плакет на футболната легенда на Пирин Б. Николов за 70-годишнина

Специален плакет поднесе народният представител Стефан Апостолов на легендата на футбола от симитлийското село Полето Борис Николов за 70-годишнината му.

Депутатът поздрави легендата, уважавана в община Симитли, от името на кмета на общината Апостол Апостолов, който след толкова години съвместна работа с Борис Николов изпитва изключителна признателност и истински приятелски чувства. На семейно тържество бат Боре Николов, както го наричат повечето местни, вдигна наздравици с близки и приятели за 70- годишния си юбилей.

Той има две дъщери и 3-ма внуци, като най- малкият е кръстен на него. На големия си празник легендата събра семейството си, заедно с кмета на село Полето Иван Манчев и спортно-техническия директор на Септември Симитли Методи Стойнев, които са му и верни приятели в живота.

Борис Николов е роден на 23 август 1947 г. Футболната му кариера тръгва от отбора на село Полето и Миньор (Брежани). Играл е във Велбъжд (Кюстендил), Пирински миньор (Брежани) и Пирин (Благоевград). В момента е главен мениджър в Септември (Симитли), а по-рано е бил треньор и директор на Детско юношеската школа на Септември. Истинска легенда е на „орлетата“, на които остава верен през цялата си професионална кариера. В „А“ група има 214 мача и 40 гола.

Николов е най-успешният треньор в историята на Пирин. Той е най-дълго време начело на отбора – от 1984 до 1992 и после още два сезона с прекъсване. Бил е треньор и на Беласица (Пч), Вихрен (Сандански), Добруджа (Дч), кипърския Неа Саламина, Пирин 1922, Велбъжд (Слокошница), както и в Гърция. Николов е един от доайените в треньроската професия у нас. Има 344 мача в „А“ група.

И. Калинков

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене