Авджиите от Хаджидимово спазиха традицията и откриха сезона по утвърдения начин

Ловците от Хаджидимово спазиха традицията и седмица след официалното откриване на сезона организираха поредното издание на състезанието по стреляне по панички

Мястото на събитието бе местността „Орманя“, където се стекоха не само любители на спорта с пушка, но и много зяпачи. В него се включиха над 20 мераклии за първото място и званието „Най-точен мерник“. Те мериха сили под безпристрастното съдийство на секретаря на авджиите в пограничния град Георги Мишкаров и председателя им Борислав Марваков. Събитието пък бе открито от най-възрастния сред действащите авджии от Хаджидимово бай Иван Стаматев.
За първи път шампионът от предната година Стоян Божков успя да защити титлата си, след като отново не даде никакъв шанс на своите опоненти. Отново в челната тройка намери място и бившият футболист на „Места“ (Хаджидимово) Илиян Масърлиев, който се класира втори, а след него остана Димитър Близнаков.
Както всяка година, след състезанието бе излъчен и „Най-големият защитник на дивеча и приятeл на Бриджит Бардо“, като тази година призът бе присъден на последния в надпреварата Димитър Чилев. Всички призьори бяха наградени с ловни принадлежности.
Всички участващи се оттеглиха в местността „Чучура“, където бе организиран курбан за здраве и слука. Там те се отдадоха на веселието, но и на разбор на събитието, като подгласниците се зарекоха по време на предстоящите ловни излети да докажат своя точен мерник при стрелбата по живи мишени.

Някои от тях се похвалиха със своите подвизи още само седмица след откриването на лова за пернат дивеч, донасяйки отстреляните диви гълъби на празненството. Става дума за Петър Мунев и Стоил Сабахлъков, които на излет през миналата седмица отстреляха повечето от „свалените“ над 40 гълъба по време на излет с техни колеги. Те бяха приготвени също по подобаващ начин по стара хаджидимовска рецепта, позната от незапомнено време.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене