Кръгла маса за Левски и спектакъл за 60-г. музей в Разлог

С различни събития ще завърши честването на 60-годишнината на Исторически музей-Разлог. Най-напред, на 7 септември, от 11,00 часа ще се открие гостуващата изложба ,,И ние бяхме деца” на Исторически музей-Попово.

В нея са подредени детски играчки отпреди 100 години. Победителите в конкурса „С Разлог в сърцето” ще бъдат наградени в двора на музея на 15 септември от 11,00 часа. Четири дни по-късно, на 19 септември, от 17,30 часа в залата на Народно читалище „15 септември 1903-1909 г. ще се проведе Кръгла маса. Тя е посветена на 180 г. от рождението на Васил Левски, 60 години от създаването на музея в Разлог и на 105 г. от освобождението на града.

В нея ще вземат участие известни историци от Македонския научен институт, от Общобългарски комитет ,,Васил Левски”, местни историци и краеведи. Фоиналът на честванията ще е на 28 септември от 18.00 ч. със заключителен концерт и ревю-спектакъл за отбелязване на 60 години от създаването на музея, които ще са в двора на културната институция.

Ревю ,,Магията на разложката носия” ще покаже автентично облекло от Разложкия край. В празничната програма ще участва Ансамбъл ,,Разложки мераци”. Свободен вход за посещение на Исторически музей-Разлог във връзка с Европейските дни на наследството ще бъде обявен на 30 септември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене